A0:  خدمات تخصصی یو پی اس
نوشته شده توسط : سامان

تفاوت و شباهت های رله و کنتاکتور در چیست؟

بررسی تفاوت و شباهت های رله و کنتاکتور به ما کمک شایانی خواهند نمود. رله و کنتاکتور هر دو ابزارهای الکتریکی هستند که در کنترل و محافظت مدارهای الکتریکی استفاده می شوند، اما تفاوت های مهمی بین آنها وجود دارد.

رله برای کنترل توان کم و کنترل روشن و خاموش شدن بارهای الکتریکی در مدارها استفاده می شوند، در حالی که کنتاکتورها برای کنترل بارهای سنگین و پرقدرت استفاده می شوند.

علاوه بر این، کنتاکتورها می‌توانند جریان‌های بزرگ‌تری را تحمل کنند و طول عمر بیشتری نسبت به رله‌ها دارند و بیشتر برای کنترل کوچک‌ترین تغییرات استفاده می‌شوند. در این مقاله به خوبی به اشتراک این دو دستگاه و تفاوت آنها خواهیم پرداخت.

کنتاکتور و رله چه تجهیزاتی هستند؟

رله و کنتاکتور دو مورد از تجهیزاتی هستند که در صنعت برق استفاده می‌شوند. از این تجهیزات برای کنترل مدار استفاده می‌شود و با استفاده از آن‌ها می‌توان ورود یا خروج جریان برق به یک مدار را کنترل کرد. کنتاکتور نوعی سوییچ الکترومغناطیسی است. این ابزار با منبع برق خارجی کار کرده و جهت قطع و وصل کردن اتصال در یک مدار استفاده می‌شود. رله از دیگر تجهیزات صنعت برق و سوییچی است که شباهت‌های زیادی به کنتاکتور دارد. این وسیله برای باز و بسته کردن تیغه‌ها در مدار استفاده می‌شود. این کلید کنترلی برای کنترل ولتاژ عبور جریان از سیم‌پیچ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شباهت‌های بین رله و کنتاکتور

کنتاکتور‌ها و رله‌ها عمل قطع و وصل مدار را انجام می‌دهند. هر دو سیم پیچ الکترومغناطیس دارند؛ ولتاژ سیم پیچ باید متناسب با منبع موجود انتخاب گردد. بعضی کنتاکتور‌ها تیغه‌های کمکی دارند که می‌تواند NO یا NC باشد. این تیغه‌های کمکی همراه با تیغه‌های اصلی فعال می‌شوند. تعویض حالت با قطع و یا وصل شدن ولتاژ بوبین اتفاق می‌افتد.

کاربردهای کنتاکتور و رله

رله ها و کنتاکتورها در برخی موارد رایج و در موارد دیگر متفاوت هستند. برای مثال کنتاکتورها برای کاربردهای سه فاز و غیره طراحی شده اند. رله ها عمدتاً در سیستم های تک فاز استفاده می شوند. علاوه بر این، رله ها برای اتصال دو قطب به یک کنتاکت مشترک نیاز دارند، در حالی که کنتاکتورها به این نیاز ندارند.

بررسی تفاوت های بین رله و کنتاکتور

تفاوت و شباهت های رله و کنتاکتور در چیست؟

رله و کنتاکتور دو ابزار اساسی در صنعت الکتریکی و الکترونیکی هستند که برای کنترل و مدیریت جریان الکتریکی استفاده می شوند.

هر دو ابزار اهمیت بسزایی در ایجاد اتصالات الکتریکی ایمن و موثر در سیستم های الکتریکی دارند، اما تفاوت های مهمی بین آن ها وجود دارد. برای درک بهتر تفاوت و شباهت های رله و کنتاکتور و همین طور نقاط مقابل این تجهیزات، لازم بوده، تا به موارد زیر توجه نمایید؛

  • نوع عملکرد: رله عمدتاً برای کنترل و محافظت مدارهای الکتریکی استفاده می شود، در حالی که کنتاکتور برای کنترل بارهای سنگین و با توان بالا مناسب است.
  • ظرفیت تحمل: کنتاکتورها معمولاً برای مدیریت بارهای الکتریکی با توان بالا طراحی شده اند، در حالی که رله ها برای کنترل بارهای کمتر و مدارهای الکتریکی سبک مناسب تر هستند.
  • عمر مفید: در بررسی تفاوت و شباهت های رله و کنتاکتور باید گفت، که کنتاکتورها عمر مفید بیشتری نسبت به رله ها دارند، زیرا برای کنترل بارهای سنگین و استفاده مداوم طراحی شده اند.
  • اندازه و ابعاد: کنتاکتورها عموماً از ابعاد بزرگتری نسبت به رله ها برخوردارند، زیرا برای کنترل بارهای سنگین و با توان بالا طراحی شده اند.
  • قیمت: کنتاکتورها معمولاً گران تر از رله ها هستند، زیرا برای کنترل بارهای سنگین و با توان بالا ساخته می شوند.
  • کاربردها: رله ها به طور عمومی در مدارهای کنترلی خانگی و صنعتی استفاده می شوند، در حالی که کنتاکتورها برای کنترل بارهای سنگین و صنعتی مناسب تر هستند. این نکته خیلی خوب در بررسی تفاوت و شباهت های رله و کنتاکتور به ما کمک می کند.
  • نوع کنترل: رله ها بیشتر بر اساس سیگنال های الکتریکی ورودی عمل می کنند، در حالی که کنتاکتورها برای کنترل بارهای سنگین و با توان بالا به صورت مستقیم عمل می نمایند.
  • ویژگی های محافظتی: در بررسی تفاوت و شباهت های رله و کنتاکتور می توانیم بیان کنیم، که کنتاکتورها معمولاً دارای ویژگی های محافظتی بیشتری نسبت به رله ها هستند، زیرا برای کنترل بارهای سنگین و با توان بالا ساخته شده اند.

 

سخن پایانی
آشنایی با تفاوت‌های رله با کنتاکتور به منظور استفاده صحیح و به جا از این محصولات اهمیت زیادی دارد. اگر دارای کسب و کاری در حوزه برق هستید و نیاز به قطعاتی کاربردی دارید، رله و کنتاکتور کمک زیادی به شما خواهند کرد اما باید به این نکته توجه داشته باشید که هر کدام از این قطعات دارای تفاوت‌های اساسی هستند که موجب تنوع در کاربردهای آن‌ها نیز می‌شود.

 



:: بازدید از این مطلب : 15
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : پنج شنبه 30 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سامان

اتصال ژنراتور به یو پی اس چه کاربردی دارد؟

اتصال ژنراتور به یو پی اس مزایای بالقوه بسیاری به همراه دارد. یو پی اس ها سیستم های قدرتمندی هستند که از لوازم الکتریکی و دستگاه ها در برابر اختلالات برق شهری محافظت می نمایند. حال سؤالی که در این نوشتار مطرح است، این می باشد که چرا برخی از افراد ترجیح می دهند، به اتصال ژنراتور به یو پی اس بپردازند؟ اگر می خواهید شما نیز از این قابلیت همراه باشید و همه آنچه که در رابطه با اتصال این دو سیستم وجود دارد را بدانید با ما در آموزش اتصال ژنراتور به UPS همراه باشید.

انواع ژنراتورها

قبل از اتصال ژنراتور به سیستم UPS، شناخت انواع مختلف ژنراتورهای موجود ضروری است. رایج ترین انواع آن عبارتند از ژنراتورهای قابل حمل و ژنراتورهای آماده به کار. ژنراتورهای قابل حمل به راحتی جابجا می شوند و در مکان های مختلف قابل استفاده هستند، در حالی که ژنراتورهای آماده به کار ثابت هستند و می توان آنها را به تابلوی برق اصلی خانه متصل کرد.


سازگاری یو پی اس با ژنراتورها

اتصال ژنراتور به یو پی اس چه کاربردی دارد؟

همه سیستم های یو پی اس با ژنراتورها سازگار نیستند و بررسی مشخصات UPS برای اطمینان از سازگاری با ژنراتور ضروری است. سیستم های یو پی اسی که با ژنراتورها سازگار نیستند ممکن است به ژنراتور یا یو پی اس آسیب برساند و در نتیجه باعث خرابی یا عملکرد نادرست تجهیزات شود.

ژنراتور چیست و چه کاربردی دارد؟

ژنراتور یک دستگاه است که انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌ کند. این دستگاه از اصول الکترومغناطیسی استفاده می‌ کند تا حرکت و چرخش را به انرژی الکتریکی تبدیل کند.

 

کاربردهای ژنراتورها بسیار گسترده هستند، از جمله:

  • تولید برق در نیروگاه‌ ها: ژنراتورها در نیروگاه‌ های برق فسیلی (مانند نیروگاه‌ های نفت، گاز، و زغال سنگ) و نیروگاه‌ های اتمی برای تولید برق استفاده می‌ شوند.
  • تولید برق در نیروگاه‌ های بادی: در نیروگاه‌ های بادی، ژنراتورها از حرکت باد برای تولید برق استفاده می‌ کنند.
  • تولید برق در نیروگاه‌ های آبی: در نیروگاه‌ های آبی، ژنراتورها از انرژی حرکت آب جاری یا سدها برای تولید برق استفاده می‌ کنند.
  • استفاده در خودروهای الکتریکی: در خودروهای الکتریکی، ژنراتورها برای تولید برق از انرژی حرکتی خودرو استفاده می‌ شوند تا باتری‌ ها را شارژ کنند.
  • استفاده در برق‌ آورده‌ های هسته‌ ای: ژنراتورها در توربین‌ های بخاری هسته‌ ای برای تبدیل انرژی حرارتی از فسیله‌ های هسته‌ ای به برق استفاده می‌ شوند.


کاربرد اتصال ژنراتور به یو پی اس

اتصال ژنراتور به یو پی اس چه کاربردی دارد؟

با این توضیحات می توانیم بگوییم که سازگاری یو پی اس با ژنراتور با یکدیگر به برخورداری از برقی پایدار و قابل اطمینان کمک فراوانی می نماید. از مزایا اتصال ژنراتور به یو پی اس می توان به صرفه جویی بسیاری از هزینه ها اشاره کرد. به عنوان مثال باتری ups زمانی که اتصال ژنراتور به UPS برقرار گردد، دیگر نیازی به استفاده های طولانی مدت نداشته و از طول عمر بالا برخوردار خواهند بود، زیرا معمولا هزینه های این نوع از باطری ها بالا می باشد. در این صورت به سرویس و نگهداری نیز نیازی ندارند.

اگر از ژنراتور در کنار یو پی اس ها استفاده نماییم از سوخت داخل تانکر ژنراتور برای تولید برق بهره می بریم و اینگونه زمان استفاده از باتری ها نیز کاهش می یابد. در نهایت با اتصال ژنراتور به UPS تمامی نویزها و نوساناتی که به بخش های نرم افزاری و سخت افزاری دستگاه ها آسیب می رسانند، حذف خواهند شد.

 

اتصال ژنراتور به یو پی اس چه مزایا و ویژگی هایی دارد؟

  1. پشتیبانی از بارهای حساس: با اتصال ژنراتور به یو پی اس، می‌ توان بارهای حساسی مانند تجهیزات الکترونیکی حیاتی یا دیتا سنترها را در مقابل نوسانات و قطعی برق محافظت کرد.
  2. انتقال بی‌ وقفه بار: وقتی که برق قطع می‌ شود و ژنراتور به کار می‌ افتد، یو پی اس می‌ تواند بدون وقفه بار را از برق شهری به برق تولیدی توسط ژنراتور منتقل کند تا تأمین برق پایدار فراهم شود.
  3. افزایش زمان عملکرد: با اتصال ژنراتور به یو پی اس، زمان عملکرد سیستم برق دهی در صورت وقوع قطعی برق افزایش می‌ یابد و تأمین برق پایدار به مدت طولانی‌ تری تضمین می‌ شود.
  4. مدیریت هوشمندانه بار: یو پی اس می‌ تواند به عنوان یک مدیر بار هوشمند عمل کند. همچنین تصمیمات مناسبی را در مورد توزیع بار بین برق شهری و برق تولیدی توسط ژنراتور اتخاذ کند تا بهینه‌ سازی مصرف انرژی صورت گیرد.
  5. اطمینان از عملکرد پایدار: با ترکیب قدرت ژنراتور و اطمینان از عملکرد بی‌ وقفه یو پی اس، اطمینان از اینکه تجهیزات حیاتی و حساس در شرایط اضطراری نیز به طور پایدار و پیوسته با برق تأمین می‌ شوند، فراهم می‌ شود.
  6. به طور کلی می توان گفت اتصال ژنراتور امکانات اضافی برای مدیریت و اطمینان از تأمین برق پایدار در شرایط اضطراری فراهم می‌کند.

 



:: بازدید از این مطلب : 18
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : دو شنبه 28 اسفند 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سامان

چه تفاوتی بین یو پی اس آفلاین و آنلاین وجود دارد؟

یو پی اس چیست؟

دستگاهی که برای مقابله با مشکلات برق ورودی سیستم در محدوده مورد استفاده قرار می گیرد را یو پی اس گویند که به آن منبع تغذیه کننده بدون وقفه نیز گفته می شود.

در واقع در تعریف اینکه یو پی اس، می توانیم بگوییم که یک وسیله الکترونیکی می باشد که از آن برای حفاظت از بارهای حساس و سیستم های مخابراتی در برابر اغتشاشاتی همچون نویز و قطعی برق استفاده می شود.

دستگاه های یو پی اس به گونه ای طراحی شده اند که دررون خود یک باتری دارند که در زمان داشتن برق به صورت عادی می توان آن ها را شارژ کرد تا در زمان قطعی برق بتوان از آن ها استفاده کرد. بنابراین می تون گفت که یو پی اس منبعی جهت ذخیره نرژی برق می باشد.

یو پی اس ها از چهار بخش اصلی زیر تشکیل شده اند:

  1. شارژ باتری و یکسو کننده
  2. باتری
  3. مبدل DC به AC
  4. کلید بای پس و کلیدهای قطع و وصل

 

انواع یو پی اس:


UPS ها به دو گروه کلی Online و Offline تقسیم بندی می شوند:

  • Offline UPS به دو گروه FERRO STANDBY و LINE INTERACTIVE تقسیم می شود.
  • Online UPS نیز به دو گروه DOUBLE CONVERSION و DELTA CONVERSION تقسیم بندی می شود.


یوپی اس آنلاین

یوپی اس آنلاین

یو پی ­اس آنلاین مبتنی بر روش تبدیل دوگانه : Double Conversion کار می‌کند: یعنی تبدیل ولتاژ ورودی ac به ولتاژ dc با استفاده از یکسوساز، شارژ باتری در لینک dc و تبدیل ولتاژ dc باتری به ولتاژ ac در خروجی با فرکانس، دامنه و شکل موج مطلوب توسط اینورتر برای تامین انرژی الکتریکی بارهای خروجی.

یو پی اس آفلاین

یو پی اس آفلاین

یو پی ­اس آفلاین در شرایط قطع برق عملکردی مشابه یو پی ­اس لاین اینتراکتیو دارد؛ اما در شرایط عادی ارتباط ورودی و خروجی فقط از طریق ارتباط مستقیم الکتریکی (Bypass) برقرار است.

 

تفاوت یو پی اس آنلاین و آفلاین

حال که با یو پی اس آفلاین و آنلاین تا حدودی آشنا شدید دیگر زمان آن رسیده که درباره تفاوت یو پی اس آنلاین و آفلاین هم اطلاعاتی را در اختیار داشته باشید.

دو نوع منبع تغذیه وجود دارد: آنلاین و آفلاین. در اصطلاح آنلاین و آفلاین، حالت آماده به کار وضعیت کلی مبدل داخلی است. یو پی اس آفلاین ساده ترین و ارزان ترین نوع یو پی اس است که در زمان قطع برق، خروجی مستقیماً از یو پی اس عبور می کند و اینورتر را دور می زند.

در حالت عادی، یو پی اس آفلاین برق را از خط اصلی AC به بار AC منتقل می کند.در هنگام قطع برق، جریان DC باتری از طریق اینورتر داخل یو پی اس به بار وارد می شود. مصرف کننده به عنوان جریان AC دادن. در مورد یک یو پی اس آنلاین، تجهیزات به گونه ای چیده شده اند که باتری یو پی اس آنلاین همیشه از طریق برق شارژ می شود و برق مصرفی تجهیزات الکتریکی فقط توسط باتری یو پی اس تامین می شود، بنابراین در واقع کیفیت بالایی دارد و همیشه برق سالم وارد مدار می شود. دلیل نامگذاری این فناوری در اینترنت به این دلیل است
یو پی اس آفلاین ساده ترین و ارزان ترین یو پی اس در بین فناوری های مختلف است که آن را مقرون به صرفه می کند. یو پی اس آنلاین به دلیل ساختار پیچیده تر، گران تر است، اما قابلیت اطمینان آن بالاتر است.
سرعت سوئیچینگ یو پی اس آفلاین حدود 5 میلی ثانیه است که برای جلوگیری از خاموش شدن سیستم های الکترونیکی غیر حساس مانند رایانه های شخصی کافی است. اما برای اطمینان از عملکرد بدون وقفه تجهیزات حساس به اندازه کافی سریع نیست.

 

چه زمانی باید از UPS آنلاین استفاده کنیم:

موقع کار با دستگاه‌ها و تجهیزات حساس و مهم (تجهیزات با تغذیه‌ی پیوسته بدون عملیات سوئیچ)
هنگامی که منبع تغذیه اصلی به‌طور مکرر یا در زمان‌های مشخصی از روز قطع شده و قطع بار انجام می‌شود.
هنگامی که هیچ نگرانی‌ای در مورد هزینه‌ی عملکرد، نصب و نگهداری وجود ندارد زیرا سیستم UPS آنلاین به‌دلیل داشتن قطعات اضافی در منبع تغذیه آنلاین بدون وقفه، از سیستم UPS آفلاین پر هزینه است.
هنگامی که به‌مدت زمان طولانی‌تری به عملکرد همزمان دستگاه‌های متصل نیاز دارید.


چه زمانی باید از UPS آفلاین استفاده کنیم:

زمانی که هزینه، یک عامل بسیار مهم و قابل توجه است.
سوئیچینگ کار مهمی نیست، می توانید از سوئیچ اتوماتیک یا دستی استفاده کنید یا از سوئیچ انتقال بین برق، ژنراتور قابل حمل یا اضطراری، خورشیدی یا باتری استفاده کنید.
نتیجه گیری این مقاله نشان می دهد که تفاوت اصلی بین سیستم های یو پی اس آنلاین و آفلاین در این است که UPS آنلاین تاخیر زمانی سوئیچینگ صفر و قیمت بالاتری دارد. در حالی که یو پی اس های آفلاین دارای تاخیر 5 میلی متری و ارزان تر هستند. بر اساس بهینه بودن، یو پی اس آفلاین بسیار برتر از یو پی اس آنلاین است و برای مصارف خانگی مناسب است. UPS آنلاین فقط برای تجهیزات الکترونیکی بسیار حساس قابل استفاده است.

 

 



:: بازدید از این مطلب : 216
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 اسفند 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سامان

از جمله موارد کاربرد دستگاه ups می‌توان به استفاده از آن برای دستگاه پمپ آب اشاره کرد. یو پی اس پمپ آب می‌تواند در زمان قطعی برق، جریان آب مورد نیاز ساختمان را تامین کرده و از بسیاری مشکلات جلوگیری کند؛ به همین دلیل می‌توان گفت که استفاده از آن بسیار مهم است. سوال اینجاست که برای پمپ آب باید از چه یو پی اسی استفاده کرد؟

 ضرورت استفاده از یو پی اس برای پمپ آب

اهمیت یو پی اس برای پمپ آب

پمپ‌های آب برقی اغلب عنصر مهم زیرساخت یک خانه به خصوص ساختمان‌های چند طبقه هستند. این پمپ‌های آب را می‌توان برای تامین آب، گردش در سیستم گرمایش و سایر کاربردهای مهم استفاده کرد. متأسفانه کیفیت شبکه‌های خدمات عمومی در حومه شهر و حتی برخی شهرهای بزرگ گاهی اوقات پایین بوده و بنا به دلایلی مانند کمبود ذخیره برق یا مصرف بیش از اندازه برق در فصل گرما، برق رسانی به این نقاط با مشکل مواجه می‌شود؛ در نتیجه به دلیل نوسان پارامترهای شبکه منبع تغذیه یا قطع آن، ممکن است مشکلی در تامین آب یا سیستم گرمایش ساختمان رخ دهد. یک راه حل خوب برای تمام مشکلات در شبکه برق، استفاده از منبع تغذیه بدون وقفه یا یو پی اس با تبدیل مضاعف است. یو پی اس تبدیل مضاعف یا آنلاین، به شما این امکان را می‌دهد که تمام مشکلات مربوط به کیفیت ولتاژ را حل کرده و از تجهیزات متصل به ولتاژ سینوسی با کیفیت بالا استفاده کنید.

 ضرورت استفاده از یو پی اس برای پمپ آب

برای انتخاب یو پی اس باید ماهیت مشکلات احتمالی برق را تعیین کنید. در صورت قطع برق کوتاه مدت، هر مدل استاندارد یو پی اس با باتری داخلی این کار را انجام داده و برق مورد نیاز شما را تامین خواهد کرد. در صورت قطع طولانی مدت برق، توصیه می‌شود از مدل‌های دارای باتری‌های خارجی با ظرفیت بالا استفاده کنید. انتخاب صحیح مدل یو پی اس، عملکرد قابل اعتماد سیستم پمپاژ را بدون هزینه‌های غیرضروری تضمین می‌کند. از انواع یو پی اس میتوان به یو پی اس آنلاین و یو پی اس آفلاین اشاره کرد.

راهکارهای تداوم عملکرد پمپ آب در زمان قطعی برق

برای اینکه پمپ آب همچنان بتواند در زمان قطعی برق فعالیت خود را ادامه دهد؛ باید با استفاده از دستگاه‌های برق اضطراری آن را حمایت کرد. امروزه دستگاه‌های مختلفی مانند موتوربرق وجود دارند که می‌توانند این کار را انجام دهند، اما معایب مختلف موتوربرق مانند طولانی‌بودن زمان سوئیچینگ، صدای بالا و… باعث شده که استفاده از آن‌ها به حداقل برسد.

در حال حاضر دستگاه‌های یوپی‌اس به دلیل کم‌بودن زمان سوئیچینگ برق، سروصدای کم، بهره‌گیری از تکنولوژی پیشرفته‌تر و محافظت از دستگاه‌ها در برابر عوامل مخرب بیشتر مورداستفاده قرار می‌گیرند. پس می‌توان گفت که استفاده از یو پی اس برای پمپ آب، بهترین راهکار برای تداوم عملکرد این دستگاه است.

یو پی اس پمپ آب چقدر کار می‌کند؟

مدت‌زمان شارژدهی باتری یو پی اس پمپ آب نیز از جمله مهم‌ترین مسائلی است که قبل از خرید باید به آن توجه داشت. به طور معمولی، باتری یو پی اس پمپ آب می‌تواند بین 5 الی 7 ساعت برای شما شارژدهی داشته باشد. در صورتی که از پمپ به صورت مداوم استفاده نکنیم، این مدت‌زمان ممکن است حتی به یک تا سه روز نیز افزایش پیدا کند.

در هر صورت باید توجه داشته باشید که مدت‌زمان کارکرد باتری یو پی اس پمپ آب، اول از هر چیز به توان پمپ بستگی دارد. هراندازه که پمپ قوی‌تر باشد، میزان شارژ بیشتری را از باتری مصرف خواهد کرد. به همان اندازه، مدت‌زمان روشن بودن پمپ نیز می‌تواند بر روی مدت‌زمان شارژدهی باتری تاثیرگذار باشد.

برای محاسبه زمان اجرا یو پی اس برای پمپ آب به چه اطلاعاتی نیاز دارم؟


برای محاسبه زمان پشتیبانی یو پی اس برای تامین برق پمپ آب، به موارد زیر نیاز دارید:

  • میزان مصرف انرژی پمپ آب
  • میزان ظرفیت باتری در ذخیره انرژی برق
  • ولتاژ ورودی

این اطلاعات کل آمپر باتری مورد نیاز شما را برای تعیین مدت زمانی که نیازمند پوشش یو پی اس برای پمپ آب خود هستید، نشان می‌دهد.

دلایل خرید یو پی اس پمپ آب برای ساختمان‌ها

 ضرورت استفاده از یو پی اس برای پمپ آب

خرید یو پی اس پمپ آب به دلایل مختلفی لازم و ضروری است. یکی از این دلایل، قطعی برق در مواقع مختلف سال و عدم رسیدن آب به طبقات مختلف ساختمان است. دستگاه یوپی‌اس بلافاصله برق موردنیاز پمپ آب را ارائه خواهد کرد تا همچنان جریان آب برقرار باشد.

یکی دیگر از دلایل مهم برای خرید یو پی اس پمپ آب برای ساختمان‌ها، قطعات الکترونیکی حساس پمپ هستند. این قطعات الکترونیکی با قطع ناگهانی برق یا نوسانات موجود در آن، آسیب خواهند دید. پس برای محافظت بیشتر از پمپ و جلوگیری از ضررهای مالی، خرید یو پی اس برای پمپ آب ضروری است.

 



:: بازدید از این مطلب : 62
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : پنج شنبه 7 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سامان

دستگاه سونوگرافی

یو پی اس در دستگاه سونوگرافی

کلمه سونوگرافی از کلمه لاتین sound به معنی صوت و graphic به معنای شکل و ترسیم گرفته شده است. اولین دستگاه تولید امواج فرا صوت در پزشکی توسط شخصی به نام دوسیک اختراع شده و روی مغز انسان امتحان گردیده است. در ابتدا فقط برای تشخیص خط وسط مغز انسان از سونوگرافی استفاده می شد. اما بعد ها با پیشرفت علم، به عنوان یک روش تشخیص و درمانی مهم مطرح شد. پیشرفت و تولید دستگاه های سونوگرافی، تحول عظیمی در علم پزشکی ایجاد نمود.

امواج فرا صوت به شکلی از انرژی امواج مکانیکی گفته می شود که فرکانس آن بالاتر از حد شنوایی انسان می باشد. انتشار این امواج در بافت های بدن به صورت امواج طولی است و ارتعاشی در راستای انتشار امواج می باشد. از آن برای بررسی بافت های زیر جلدی مانند عضلات ، مفاصل ، تاندون ها ، اندام های داخلی بدن و ضایعات آنها استفاده می شود.

با توجه به استفاده از دستگاه های تصویر برداری و روش های تشخیصی درمانی کاربرد وسیعی در علم پزشکی دارد. می توان به میزان اهمیت حضور پیوسته و کارکرد درست این دستگاه ها پی برد. تهیه این دستگاه ها هزینه زیادی برای مراکز درمانی دارد. برای جلوگیری از خرابی دستگاه و همچنین کارکرد پیوسته آنها نیاز به استفاده از یو پی اس سونوگرافی می باشد.


استفاده از یو پی اس برای دستگاه سونوگرافی

یو پی اس در دستگاه سونوگرافی

با توجه به کاربردهای دستگاه های تصویربرداری در علم پزشکی و روش های تشخیصی درمانی، می توان به میزان اهمیت حضور پیوسته و کارکرد صحیح این دستگاه ها پی برد. تهیه این دستگاه ها هزینه زیادی برای مراکز درمانی دارد و برای جلوگیری از آسیب دیدن دستگاه و همچنین کارکرد پیوسته آنها نیاز به استفاده از یو پی اس مناسب برای دستگاه سونوگرافی می باشد. هدف اصلی از استفاده یو پی اس ها در مراکز درمانی، تامین برق اضطراری ، حذف نوسانات و بالاترین کیفیت برق متناوب می باشد. بدین ترتیب از آسیب دیدن دستگاه در اثر نوسان برق جلوگیری شده و با فراهم سازی یکپارچه برق برای این دستگاه ها، بیماران بیشتری تصویربرداری خواهند شد.


وظایف اصلی یو پی اس سونوگرافی:

  • تأمین توان الکتریکی مصرف کننده بدون وقفه
  • جلوگیری از اختلالات و نوسان برق شهری
  • ثابت نگه داشتن سطح ولتاژ و فرکانس

در زمانی که برق دچار نوسانات ناگهانی می‌ شود، سیستم UPS باعث جلوگیری از آسیب رسیدن به سیستم‌ های الکترونیکی می‌ شود و در برابر تغییر ولتاژ و قطعی برق از آن‌ ها محافظت می‌ کند. هدف اصلی یک دستگاه یو پی اس تهیه یک منبع بدون وقفه انرژی برای تجهیزاتی است که از آن محافظت می‌ کند.

یو پی‌ اس‌ های کوچک معمولاً درون خود، یک باتری دارند که هنگام وجود برق در حالت عادی آن را شارژ می‌ کنند. هنگام قطع برق یا افت ولتاژ زمانی که ولتاژ از یک مقدار کمتر شود یو پی اس سونوگرافی به‌ طور خودکار واحد منبع تغذیه را از برق شهری به باتری موجود درون خود تغییر می‌ دهد این کار در مدت زمانی حدود یک یا ۲ میلی‌ ثانیه انجام می‌ پذیرد و در نتیجه رایانه متوجه قطع جریان الکتریکی نشده و به کار خود ادامه می‌ دهد.

در صورت وجود نوسان یا افت و خیز ولتاژ، یو پی اس برق خروجی را اصلاح می‌ کند. در برخی از یو پی اس ها خروجی شبه سینوسی بوده و ولتاژ تقریبا ۱۶۵ ولتی به مصرف کننده می رسانند. یو پی اس می‌ توان برق خروجی را از لحاظ ولتاژ و فرکانس و وجود هارمونیک، اصلاح کند.


انواع یو پی اس سونوگرافی

یو پی اس در دستگاه سونوگرافی

یو پی اس‌ ها به طور کلی به سه دسته آنلاین ، آفلاین و لاین اینتر اکتیو دسته‌ بندی می‌ شوند. هر یک از این یو پی اس‌ ها باتری مخصوص به خود را دارد که ویژگی‌ های آن با سایر UPS‌ ها متفاوت است.

یو پی اس آفلاین

یو پی‌ اس‌ های آفلاین، با زمان حفاظت ۲۰ دقیقه که گسترش ظرفیت آن معمولاً امکان‌ پذیر نیست. این نوع یو پی‌ اس‌ ها در حالت عادی از برق شهر استفاده می‌ کنند. اما به محض قطع برق، یو پی‌ اس وارد مدار می شود. برق باتری را به برق مورد نیاز مصرف‌ کننده‌ ها تبدیل می‌ کند.

یو پی‌ اس آنلاین

این مدل یو پی اس نسخه کامل شده مدل آفلاین است که علاوه بر زمان قطع برق در صورت نوسان برق هم انرژی الکتریکی مورد نیاز مصرف‌ کننده را از راه باتری‌ ها تأمین خواهد کرد.

یو پی اس لاین اینتراکتیو

یو پی‌ اس‌ های لاین‌ اینتر اکتیو در شرایط عادی می‌ توانند ولتاژ خروجی را به وسیله یک مبدل تثبیت کنند. در شرایط طبیعی، تأمین خروجی در این نوع یو پی اس ها پس از تصحیح ورودی انجام می‌ پذیرد.(پاک‌ سازی ورودی از انواع نویز و شاید تصحیح سطح ولتاژ ورودی) تنها در مواقعی چون بروز نقص فنی، سرریز بار یا افزایش بیش از حد دمای یو پی‌ اس به حالت میان بر خواهد رفت.

 



:: بازدید از این مطلب : 76
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : پنج شنبه 9 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سامان

پرکاربردترین آمپر های باتری یو پی اس

یو پی اس یا همان منبع تغذیه بدون وقفه که در انگلیسی به صورت uninterruptible power supply نامیده می شوند با تامین برق دستگاه‌ها و وسایل برقی در هنگام قطعی برق اجازه کارکردن تجهیزات برقی مهم را در مراکزی مثل بانک ها و بیمارستان ها می دهند. همچنین این تجهیزات برق اضطراری، از مصرف کننده ها در برابر نوسانات و اختلالات ناگهانی برق شهری، محافظت کرده و نقش مهمی در بهبود عملکرد تجهیزات برقی و جلوگیری از خرابی و آسیب به آنها دارند.

 باتری یو پی اس UPS، باتری های یو پی اس که عمدتا از نوع سیلد اسید هستند در واقع مثل باتری های دیگر سرب اسیدی، یک سیستم الکتروشیمایی برای ذخیره انرژی الکتریکی هستند که انرژی ذخیره شده را در زمان دشارژ، تبدیل به انرژی الکتریکی می‌کند. از طریق انرژی باتری ها، دستگاه یو پی اس، برق مورد نیاز تجهیزات متصل به خود را در زمان قطعی برق تامین می کند.

یو پی اس های باتری داخلی

یو پی اس های باتری داخلی

یو پی اس های باتری داخلی عمدتا دستگاه هایی با توان پایین هستند که برای مصرف کننده های خانگی و اداری کاربرد داشته و امکان متصل کردن تجهیزات کوچکی مثل کامپیوتر، لپ تاپ، تجهیزات امنیتی، دوربین های مدرابسته و سایر دستگاه های کوچک به آنها وجود دارد.

در یو پی اس های باتری داخلی، باتری یو پی اس در داخل دستگاه قرار داشته و برای تعویض آن باید یو پی اس را باز کنید و اقدام به تعویض باتری های این قبیل دستگاه های برق اضطراری کنید، همانطور که گفته شد برای دستگاه های باتری داخلی از باتری های با آمپر پایین تر مثل باتری 7 آمپر و باتری 9 آمپر استفاده می شود.

یو پی اس های باتری خارجی

یو پی اس های باتری خارجی عمدتا دستگاه های با توان بالا و بیشتر از سه کاوا هستند که لازم است از تعداد زیادی باتری و همچنین باتری هایی با آمپر های بالا برای استفاده شود.

یو پی اس های باتری خارجی

در یو پی اس های باتری خارجی، باتری های دستگاه در بیرون و معمولا در داخل کابینت باتری چیده شده و بوسیله کابل رابط باتری به هم متصل شده و در نهایت به ورودی باتری یو پی اس وصل می شوند.


باتری یو پی اس 9 آمپر

مورد بعدی در لیست پرکاربردترین آمپر های باتری یو پی اس، باتری 9 آمپر است که با باتری 7 آمپر از نظر اندازه یک سایز است.

معمولا دستگاه های یو پی اس باتری داخلی بالای یک کاوا (kva) مثل دستگاه های 1300 ولت آمپر و یا 1500 ولت آمپر و خیلی از دستگاه های یو پی اس آفلاین، از یک یا دو عدد باتری 9 آمپر که در داخل دستگاه قرار دارد استفاده می کنند. در زیر نمونه هایی از باتری های 9 آمپر از برندهای مختلف موجود در بازار را مشاهده می کنید.

باتری یو پی اس 7 آمپر

از جمله پرکاربردترین آمپر های باتری یو پی اس در مدل های باتری داخلی، باتری 7 آمپر است که در واقع کوچکترین سایز از نظر اندازه و همچنین از نظر آمپر را در بین باتری های یو پی اس دارد.

اکثر تولید کنندگان بزرگ یو پی اس در جهان مثل APC و سایبرپاور دستگاه های باتری داخلی زیر یک کاوا (kva) خود را معمولا با یک یا دو عدد باتری 7 آمپر که در داخل دستگاه قرار دارد به بازار عرضه کرده اند.


باتری یو پی اس 100 آمپر

باتری های 100 آمپر یکی از رندترین و پرمصرف ترین آمپر های باتری برای تجهیزات برق اضطراری با توان بالا و همینطور تجهیزات برق خورشیدی است. بدلیل اینکه هم از نظر وزن و هم از نظر اندازه و همچنین مقدار توانی که می تواند ذخیره کند دارای یک سایز استاندارد رو به بالا است در بسیاری از پروژه ها شاهد استفاده از باتری 100 آمپر هستیم.

باتری یو پی اس 65 آمپر

باتری 65 آمپر یکی دیگر آمپر های پرکاربرد باتری یو پی اس در پروژه های برق اضطراری و همچنین برق خورشیدی است، وزن و اندازه ایده آل این باتری استفاده از آن را در هر جایی آسان کرده و همچنین آمپر مناسبی برای بیشتر مصارف است.

زمان برق دهی در دستگاه هایی که از باتری 65 آمپر استفاده می کنند هم بالا بوده و همینطور بدلیل اینکه قیمت کمتری نسبت به باتری های 100 آمپر دارد می توانید تا اندازه ای در هزینه های باتری یو پی اس تان صرفه جویی کنید.

 



:: بازدید از این مطلب : 124
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 10 آبان 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سامان

امروزه مقدار روشنایی داخلی ساختمانها و اتاقهای خانه ها بسیار بیشتر از گذشته شده است. این امر به علت استفاده زیاد از لامپ های کم مصرف می باشد. از سوی دیگر افزایش تعداد لوازم روشنایی متعدد و متنوع در خانه ها از در آشپرخانه تا اتاقها و نقاط مختلف خانه باعث افزایش مصرف برق خانوارها گردیده است.

در بسیاری از خانه ها امروزه بیش از ۵۰ وسیله روشنایی وجود دارد. بر همه اینها عادات مصرفی مردم را نیز باید یادآور شد که غالبا در ساعات مشخصی میل به استفاده از روشنایی زیادی دارند.

شاید به همین خاطر است که مجهز کردن بسیاری از سیستم و تجهیزات برقی به یک دستگاه پشتیبان همچون یو پی اس این روزها دارای اهمیت زیادی شده است. علاوه بر تجهیزات برقی سیستم‌های روشنایی نیز به این دستگاه نیاز دارند تا در شرایط اضطراری بتوان از آن ها استفاده کرد.حال سوال اصلی این است که یو پی اس مناسب سیستم‌های روشنایی باید دارای چه ویژگی هایی باشند و اصلا کدام یک از انواع ups برای سیستم روشنایی بهتر می باشد.

ضرورت استفاده از یو پی اس برای روشنایی

یو پی اس مناسب سیستم‌های روشنایی

یو پی اس بین منبع برق شهری و دستگاه مصرف کننده برق قرار گرفته و کار تثبیت برق ورودی را انجام می‌دهد، علاوه بر این از نفوذ نویز و اختلالات ناشی بر تجهیزات جلوگیری می‌کند.

در اکثر خانه ها تعداد بالایی لامپ استفاده می‌شود که این حجم از مصرف برق مستقیم هم از نظر بها و هم از نظر آسیب به سیم کشی های ساختمان یا خانه به صرفه نمی‌باشد،

در حالی که می توان با استفاده از یو پی اس 500 الی 1000 آمپری به راحتی 10 لامپ 30 ولتی را برای مدت زمان زیادی روشن نگه داشت که این هم از نظر اقتصادی به صرفه است و هم از اسیب های احتمالی جلوگیری می‌کند.

نحوه عملکرد یو پی اس

یو پی اس با قرار گرفتن بین برق شهر و تجهیزات مورد نظر در زمان های متصل بودن برق شهر به شارژ باتری‌ها و ذخیره انرژی برق از این طریق می‌پردازد و در زمان‌های قطعی برق شهر با انرژی ذخیره شده در باتری‌ها برق تجهیزات موردنظر را با کیفیت بسیار خوب تأمین می‌کند.

یو پی اس آنلاین اما علاوه بر تأمین برق دستگاه‌های مورد نظر در زمان قطعی برق، در زمان های متصل بودن برق شهر نیز فعال بوده و برق پر نوسان شهر را به یک برق تمیز و بدون نوسان تبدیل کرده به دستگاه‌ها تحویل می‌دهد.

یو پی اس مناسب برای سیستم روشنایی شما

یو پی اس مناسب سیستم‌های روشنایی

انتخاب نوع و توان یو پی اس مناسب برای سیستم روشنایی شما نیازمند مشخص کردن تعداد و توان مصرفی تجهیزات موردنظر می‌باشد. برای تجهیزات روشنایی عموماً از یو پی اس های آفلاین استفاده می‌شود، یو پی اس آفلاین فقط در زمان‌های قطعی برق وارد مدار شده و برق تجهیزات مورد نظر را تأمین می‌کند.

مزیت استفاده از ups سیستم روشنایی

تمام دستگاههای تامین کننده برق بدون وقفه دارای مزیت هایی برای تمام تجهیزات و سیستم هایی هستند که به آن ها متصل می باشند. بنابراین سیستم روشنایی هم از این قاعده مستثنا نمی باشد.

از مهم ترین مزایای مربوط به متصل بودن یو پی اس به سیستم روشنایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • با یک سیستم یو پی اس مناسب با به کار گیری لامپ های کم مصرف، امکان تامین روشنایی تعداد بالایی از لامپ ها را وجود دارد.
  • هزینه ایجاد یک سیستم ups معمولا با هزینه خرید ژنراتور مقایسه می شود که البته از نظر فنی به مراتب بهتر و کارامد تر از سیستم ژنراتور است
  • برای خانه یا کارگاه های کوچک سیستم یو پی اس بسیار مقرون به صرفه می‌باشد.

دیگر کاربردهای یو پی اس

یو پی اس توانایی ذخیره برق برای مدت زمان چند ساعته را دارا می‌باشد و به صورت پایدار همچون برق شهری آنرا به سیم کشی خانه منتقل می‌کند.
محافظت از اطلاعات در صورت قطعی برق؛ به دلیل وجود برق ذخیره، پس از قطعی برق شما این فرصت ارادارید که فایل های باز و ذخیره نشده خود را ذخیره کنید و از نابودی اطلاعاتتان جلوگیری کنید.
از یو پی اس برای کاهش مصرف برق استفاده می‌شود بدین صورت که در ساعات افت مصرف، برق رزرو و در ساعات اوج مصرف از ان برق ذخیره شده برای روشنایی استفاده می‌شود که بسیار مقرون به صرفه می‌باشد.



:: بازدید از این مطلب : 96
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : دو شنبه 17 مهر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سامان

مینی چیلرمینی چیلر ها بر اساس عملکردی که دارند در دو گروه مینی چیلر های آپارتمانی، مسکونی و مینی چیلر های صنعتی دسته بندی می شوند. مینی چیلرهایی که از آن ها در آپارتمان ‌ها، املاک شخصی و ویلا ها استفاده می شود، در دسته بندی مینی چیلرهای خانگی یا مینی چیلرهای آپارتمانی جا می گیرند. کاربران از انواع مینی چیلر خانگی برای راحتی و آسایش خود در مناطق مسکونی استفاده می کنند.


عملکرد مینی چیلر

طرز کار دستگاه مینی چیلر

مینی چیلر ها مانند تمامی چیلرهای تراکمی بر اساس سیکل تبرید تراکمی بخار یا کارنو کار می کنند. نحوه عملکرد مینی چیلر ها به این صورت است که بخار مبرد توسط کمپرسور متراکم می شود و دچار افزایش فشار و دما می گردد. گرمای مبرد به وسیله کندانسور وارد هوای محیط شده و مبرد در فاز مایع قرار می گیرد. مایع مبرد خروجی از کندانسور پس از عبور از شیر انبساط دچار افت فشار زیادی می شود و اگر بخشی از مایع مبرد تبخیر شود باعث افت دمای بیشتر مبرد می گردد. در انتها نیز مبرد سرد به اواپراتور وارد شده و به وسیله جریان آب عبوری گرم می گردد و مبرد پس از تبخیر مجدداً به کمپرسور برای تکرار سیکل باز می گردد.

اجزای دستگاه مینی چیلر

کمپرسور


در مینی چیلرهای تراکمی از کمپرسورهای اسکرال استفاده می شود. در مناطق با آب و هوای گرم و مرطوب از کمپرسور پیستونی استفاده می کنند.
مزیت کمپرسور اسکرال، استهلاک کم و افزایش طول عمر سیستم است.
کندانسور

کندانسور
به دلیل آنکه بالاترین مصرف مینی چیلر ها در ساختمان های مسکونی است، استفاده و بهره برداری آسان از مینی چیلر اهمیت ویژه‌ای دارد. به دلیل سادگی فرایند نگهداری و سرویس مینی چیلر های هوا خنک کندانسور مورد استفاده در مینی چیلر ها از نوع کندانسور هوایی یا هوا خنک می باشد. کندانسور هواخنک شامل کویل هوا خنک و فن می باشد که گرمای بخار داغ خروجی از کمپرسور را به محیط بیرون منتقل می نماید بنابراین مینی چیلر باید در فضای بیرون ساختمان قرار گیرد. در ساختار کندانسور های هوایی موجود در مینی چیلر ها از دو نوع کویل هوا خنک استفاده می شود که در ادامه به معرفی آنها پرداخته شده است.

اواپراتور

اواپراتور
اواپراتور مینی چیلر معمولا از دو نوع پوسته لوله یا صفحه ای بوده و وظیفه آن کاهش دمای آب به میزان مورد نظر است. در نوع صفحه ای، به وسیله تعداد زیادی صفحات فلزی نازک موجب انتقال حرارت بین سیال سرد و گرم می شوند. یعنی آب و ماده مبرد یکی در میان بین صفحات فلزی جریان یافته و انتقال گرما می کنند.

اواپراتور پوسته لوله ای دارای لوله های ورود و خروج آب و سیال مبرد به صورت جداگانه و یک پوسته فلزی است. با عبور مایع مبرد از لوله های داخل اواپراتور و دریافت گرمای لازم برای تبخیر، آب خنک می شود و در سیستم استفاده می گردد. سطح خارجی اواپراتور را عایق کاری می کنند تا از اتلاف انرژی و همچنین تقطیر بخار آب موجود در هوا بر سطخ آن جلوگیری شود.

شیر انبساط


از شیر انبساط برای کنترل دما و میزان جریان مبرد ورودی به اواپراتور استفاده می شود. در واقع شیر انبساط نقشی اساسی در تعیین دمای آب خروجی از اواپراتور ایفا می نماید علاوه بر آن شیر انبساط میزان بخار مافوق گرم ایجاد شده در خروجی اواپراتور را تنظیم نموده تا از ورود مایع به کمپرسور جلوگیری گردد. شیر انبساط در دو نوع وجود دارد که شامل شیر انبساط مکانیکی و شیر انبساط الکترونیکی می باشد.

مبرد
انواع ماده مبرد شامل: R134a,R22,R407 و غیره که در انواع مینی چیلر استفاده می شوند.

 

انواع مینی چیلر 

انواع مینی چیلر

مینی چیلر ها بر اساس نوع کاربری آنها به دو دسته مینی چیلر های آپارتمانی، مسکونی و مینی چیلر های صنعتی تقسیم می شوند. مینی چیلر هایی که در واحدهای مسکونی مانند آپارتمان‌ها، املاک شخصی و ویلاها استفاده شوند در دستگاه چیلر مینی چیلر های خانگی یا مینی چیلر آپارتمانی قرار می گیرند. این نوع سیستم برودتی در ظرفیت کم برای تولید سرمایش در مصارف خانگی و حتی تجاری و اداری استفاده می‌شود. فرایند تولید مینی چیلر به کاربری دستگاه بستگی دارد.

یکی دیگر از انواع مینی چیلر، مینی چیلر های صنعتی می باشند. مینی چیلر های صنعتی زمانی که خط تولید نیاز به برودت محدودی داشته باشد مورد استفاده قرار می گیرد. مینی چیلر هایی که در صنعت استفاده می شود، مینی چیلر صنعتی نامیده می شوند. در حالت کلی تفاوت چندانی میان چیلرهای آپارتمانی و صنعتی وجود ندارد فقط برای پروژه‌های صنعتی نیاز است که کارفرما اطلاعات مشخص و دقیقی از پروژه در اختیار تولیدکننده دستگاه قرار دهد تا تطبیق شرایط کاری مینی چیلر با پروژه رعایت گردد.


انواع مینی چیلر خانگی


از جمله انواع مینی چیلر آپارتمانی که بسیار پر کاربرد هستند، عبارتند از:

  • مینی چیلر هوا خنک
  • مینی چیلر آب خنک
  • انواع مینی چیلر صنعتی

دو نوع عمده از مینی چیلر های صنعتی که کاربرد زیادی دارند، عبارتند از:

  • مینی چیلر های هوا خنک
  • مینی چیلر های آب خنک

 



:: بازدید از این مطلب : 126
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : شنبه 4 شهريور 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سامان

ترانس چیست؟

ترانس‌ها که از آن‌ها تحت عنوان مبدل ( فروش تجهیزات اتوماسیون صنعتی ) نیز یاد می‌شود، به دستگاه‌هایی گفته می‌شود که دارای قابلیت تبدیل یک مقدار به مقدار دیگری هستند. منظور از مقادیر توضیح داده شده این است که مبدل‌ها می‌توانند جریان انرژی کم و ولتاژ بالا را به ولتاژ کم و جریان انرژی بالا تبدیل کنند.

ترانس انواع مختلفی دارد که ساده‌ترین نوع آن ترانس تک فاز است. به جهت آشنایی بیشتر با ترانس بهتر است با ترانس تک فاز بیشتر آشنا شوید. در خصوص این دسته از ترانس‌ها بهتر است بدانید که رایج‌ترین ترانس‌هایی که استفاده می‌شوند، ترانس‌های تک فاز هستند.

به طور کلی می‌توان گفت بیشتر وسایل برقی موجود در خانه‌ها که به پریز برق وصل می‌شوند، دارای ترانس تک فاز هستند. در ادامه قصد داریم تا به توضیح بیشتر در مورد پاسخ این سؤال که ترانس چیست؟ بپردازیم.

ترانس چیست؟

به دستگاهی که توانایی تبدیل یک مقدار را به مقدار دیگر داشته باشد، ترانس می گویند. در واقع ترانس می تواند جریان با انرژی کم و ولتاژ بالا را به جریانی با انرژی بالا و ولتاژ کم تبدیل کند و این یعنی از ورودی کم بیشترین بازدهی را دریافت کند.
تعریف بالا تعریفی ساده از ترانسفورماتور بود در حالی که این وسیله از سیم‌پیچ‌های متعددی تشکیل شده که خودشان دارای دو دسته‌بندی سیم‌پیچ‌های اصلی و فرعی هستند. وقتی این سیم‌پیچ‌ها در کنار هم قرار می‌گیرند و مقدار جریان ثابت یا متغیری از آنها عبور کند، امکان القا جریان به سیم‌پیچ‌های کناری وجود دارد. برای اینکه مبدل‌ها به‌درستی عمل کنند بین سیم‌پیچ‌ها نباید هیچ ارتباط الکتریکی باشد؛ چراکه میدان مغناطیسی به وجود آمده جریان الکتریکی را به طور کامل در سیم‌پیچ‌ها منتقل می‌کند.

اجزای ترانس

بخش‌های مختلف ترانس یا ترانسفورماتور به شکل زیر است:

ترانس چیست؟

  • درب، سینی و شاسی که بدنه ترانسفورماتور را تشکیل می‌دهد.
  • سیم‌پیچ‌های اولیه و ثانویه
  • هسته ترانسفورماتور
  • پلیت یا صفحه پلیت
  • پلاک راهنما یا اتیکت مشخصات
  • چراغ سینال
  • فیوز فشارضعیف
  • سیم لاکی
  • مقاومت‌ها
  • دیود، خازن، ترانزیستور، آی سی
  • رله
  • کیت الکترونیکی فشارقوی
  • پتانسیومتر
  • روغن
  • سیستم تهویه هوای داخل
  • برق‌گیر


کاربرد ترانس

مهم ترین کاربردی که این قطعات دارند مدیریت جریان یا ولتاژ (کاهش – افزایش) می‌باشد. نام دیگر کاربرد ترانس ها انتقال توان می‌باشد. بیاید این موضوع را با ذکر یک مثال بررسی کنیم، اگر شما یک سیم پیچ معادل با 150 وات داشته باشید به دلیل وجود ترانس در سیم پیچ دوم هم 150 وات توان خواهید داشت.

دقت داشته باشید که در بعضی اوقات ممکن است ترانس شما در حین کار گرم شود و اصطلاحا داغ کنَد، این موضوع به این معنی است که مبدل شما دارای تلفات انرژی می‌باشد، یعنی میزان انرژی که دریافت می‌کند را به درستی و به صورت کامل نمی‌تواند انتقال دهد و در حین انجام این انرژی تلف می‌شود.

 

کار ترانس چیست؟

ترانس چیست؟

ممکن است برای شما هم این سوال پیش بیاید که کار اصلی ترانس برق چیست؟ نحوه کار این تجهیزات قدرتمند بر اصولی از جمله جریان متناوب برق و میدان مغناطیسی متناوب در یک سیم بنا شده است و وظیفه ترانس برق به طور کلی القای جریان از یک سیم پیچ به یک سیم پیچ دیگر با استفاده از میدان مغناطیسی است.


کاربرد ترانس یا ترانسفورماتور در برق قدرت

ترانسفورماتورها کاربرد زیادی در زمینه صنایع برقی دارند. اهمیت استفاده از این قطعه در کاهش ولتاژ برق در مصرف‌کننده و افزایش ولتاژ سمت تولیدکننده است. استفاده از ترانسفورماتور جایی بیشترین اهمیت را دارد که با کاهش و افزایش ولتاژ در شبکه اتلاف انرژی را به حداقل می‌رساند. کاربرد ترانس نمی‌شود فقط به شبکه برق قدرت محدود کرد. در ادامه با سایر زمینه‌ها آشنا می‌شوید.

کاربرد ترانسفورماتور در صنعت

یکی دیگر از پاسخ‌هایی که می‌توان به سؤال کار ترانس چیست، داد کاربرد آن در صنعت است. انرژی الکتریکی تولید شده در نیروگاه پس از انتقال به مصرف کننده به اشکال مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. دستگاه‌هایی که مصرف کننده انرژی الکتریکی تولید شده هستند، به نحوی طراحی شده‌اند که برق تولیدی نیروگاه را به همان شکل و سطح ولتاژی که هست و هنگام دریافت داشته، آن را مصرف کنند. اما در برخی موارد و بعضی از کاربردها لازم است تا برای مصرف سطح ولتاژ تغییر پیدا کند.

برای این منظور می‌توان ترانسفورماتور معمولی جوشکاری را مثال زد که به منظور ایجاد جریان بالا در خروجی، باید سطح ولتاژ را کاهش دهد. لازم به ذکر است که در برخی موارد هدف از استفاده فقط جنبه ایزولاسیون الکتریکی به منظور حفاظت را دارد که در این موارد از ترانسفورماتور یک به یک استفاده می‌شود.

کاربرد ترانسفورماتور در الکترونیک قدرت

دو ترانسفورماتور بالا برای فرکانس برق شهری مناسب هستند. لازم است بدانید اگر با الکترونیک قدرت سروکار دارید، ترانس مورد نیاز شما ترانسفورماتوری با فرکانس بالا هستند. در مبدل‌هایی که قدرت ولتاژ خروجی آنها ایزوله شده از ترانسفورماتور استفاده کرده‌اند. این مدل‌ها اول برق AC شهر را به DC تبدیل و بعد در فرکانس بالا با سوئیچینگ برق AC فرکانس بالایی را تولید می‌کنند. در مرحله بعد به‌منظور کنترل میزان ولتاژ و ایزولاسیون از ترانسفورماتوری با فرکانس بالا استفاده می‌شود. این ترانسفورماتور نسبت به مبدل مشابه شهری دارای ابعادی کوچک‌تر و هسته‌ای از جنس فریت است.

منظور از سه فاز بودن ترانس چیست؟


ترانسفورماتور سه فاز به دو نوع تقسیم می شوند:

  • سه پارچه: این نوع ترانسفورماتور از سه ترانسفورماتور تک فاز تشکیل می شود.
  • سه فاز سه پارچه: این ترانسفورماتور از یک هسته مشترک تشکیل شده است.


علت صدای ترانس سوئیچینگ

پس از آشنایی با ترانس جریان نوبت با آن می‌رسد تا با علت برخی از عملکرد‌های آن نظیر علت صدای ترانس نیز بیشتر آشنا شوید. علت اصلی که سبب بروز صدای ترانس می‌شود هسته آن است. جنس، نوع و مدل چینش هسته در تولید صدا توسط ترانس نقش دارد. به طور کلی هنگامی که ولتاژ سینوسی به ترانس وارد می‌شود، از آن صدا به گوش می‌رسد.

 



:: بازدید از این مطلب : 112
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 4 شهريور 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سامان

آلارم یو پی اس

معنا و مفهوم آلارم ها در یو پی اس

سیستم های یو پی اس زمانی که بخشی از آن عملکرد درستی نداشته باشد بلافاصله می توانند سیگنال های هشدار را به صدا در بیاورند . برای چشم و گوشی که نسبت به این صدا و سیگنل های هشدار نا آشنا هستند ، این صدا ها و نورهایی که مشاهده می شوند مانند نور فلش مزاحم و آلودگی صوتی به نظر می آیند .

در این مقاله به شما کمک می شود که با آلارم های سیستم یو پی اس تان آشنا شوید و راه حل هایی ارایه می شود که در صورت بروز مشکل به آن ها مراجعه کنید وقتی که یو پی اس های مختلف ساخته میشوند و مواردی که وجود دارند ، تقریبا همگی آ نها با یک سیستم هشدار دهنده مجهز شده اند .

این سیستم های هشدار متشکل از سه چراغ رنگی و یک سیستم تولید صدا هستند . در زیر به نکات اولیه ای که در این سیستم های هشدار دهنده لازم است بدانید اشاره شده است .

روشی معمول برای خاموش کردن صدای زنگ ups

یکی از ساده ترین و معمولی ترین کارهایی که شما عزیزان می توانید برای خاموش کردن صدای هشدار یو پی اس خود انجام دهید نگه داشتن دکمه Muteدستگاه برای مدت زمان حداقل 30 ثانیه می باشد.

آلارم های مربوط به هشدار یو پی اس

آلارم یو پی اس

تا به اینجای کار متوجه شدیم که صدای زنگ یو پی اس ها نشانه چیست؟ و برای خاموش کردن صدای هشدار یو پی اس چه کارهایی را باید انجام دهید.

در این بخش می خواهیم به این مسئله اشاره کنیم که این آلارم ها به چه صورت می باشند و چرا رخ می دهند.

  • اتصالات ups به درستی و به خوبی به هم متصل نشده اند
  • اتصالات را چک کنید تا بتوانید صدای آلارم را خاموش کنید
  • از دیگر دلایل صدای زنگ یو پی اس به خاطر بار اضافی دستگاه می باشد
  • با کاهش بار و جدا کردن دستگاه های غیر ضروری می توانید بار یو پی اس را کاهش داده و صدای آلارم را خاموش کنید
  • ولتاژ خیلی پایین نیز میتواند دلیل صدای هشدار یو پی اس باشد.
  • ولتاژ را می توانید باکمک یک لامپ چک کنید. اگر نور خیلی کم بود به معنای پایین بودن ولتاژUPS می باشد.
  • UPS خراب یا باتری خراب از دیگر دلایل صدای الارم و صدای هشدار یو پی اس است.
  • با تعمیر UPS یا تعویض باتری یو پی اس صدای هشدار یو پی اس قطع خواهد شد.

 

کدام چراغ یو پی اس روشن است و این رنگ به چه معناست ؟

تقریبا تمام سیستم های یو پی اس از یک سیستم هشدار دارای ال ای دی با سه رنگ مختلف استفاده میکنند تا به این وسیله شما را از وضعیت سلامت دستگاه آگاه سازند . این سه رنگ قرمز زرد و سبز هستند . ممکن است این چراغی که رنگ آن تغییر می کند متفاوت باشد اما همیشه یکی از این چراغ ها حتما روشن خواهد بود . همانطور که بعدا به آن اشاره خواهد شد اگر هیچ یک از این چراغ ها روشن نباشند به این معنا ست که شما با یک مشکل خیلی بزرگ رو به رو هستید .

چراغ سبز : من سالم هستم
اگر چراغی که در سیستم تان روشن است ، چراغ سبز رنگ است این یک نشانه ی خوب است . هرچیزی فعال است به درستی عمل می کند و و تمامی اجزا به خوبی محافظت می شوند .
برای این که این حالت تداوم داشته باشد باید به خوبی از سیستم یو پی اس تان و همچنین از باتری هایتان به خوبی مراقبت کنید .

 

چراغ زرد : چیزی در حال اتفاق افتادن است مراقب باشید
زمانی که چراغ زرد در سیستم روشن است این موضوع می تواند نشان دهنده ی این باشد که سیستم از باتری ها تغذیه می کند و یا اینکه سیستم در حالت بای پس قرار گرفته است و یا اینکه یک قسمت دیگر از مدار در حال انجام عمکرد است . این نور همچنین به این معناست که سیستم تان یا دچار مشکل شده است و یا اینکه یک مشکل در سیستم در حال بروز است . مثالی که برای این حالت می توان بیان کرد این است که برای مثال فن دچار مشکل شده است و یا اینکه یک وضعیت غیر عادی دیگری در حال وقوع است .
شاید شما بخواهید بدون توجه به این موضوع از کنار آن رد شوید اما قبل از این که این کار را انجام دهید لازم است به شما بگوییم که یک مشکل کوچک که در سیستم تان ایجاد شود ممکن است منجر به بروز مشکلات بسیار بزرگی گردد . در این صورت بهترین کار این است که با خدمات پس از فروش سیستم یو پی ای تان تماس بگیرید و آن ها را از وضعیت ایجاد شده مطلع سازید . آن ها با توجه به آن چه که بیان میدارید به شما خواهند گفت که این مشکل ایجاد شده تا چه حد جدی است و چه کاری باید انجام دهید .

 

قرمز : همین الان یک نفر را خبر کنید :
در صورتی که چراغ قرمز در صفحه ی ال ای دی سیستم تان روشن است فورا با تعمیرکار تان تماس بگیرید به این علت که سیستم های یو پی اس تان با یک مشکل بزرگ مواجه شده است و در صورتی که فورا به آن رسیدگی نشود ممکن است سیستم به طور کلی از کار بیوفتد . همچنین لازم است سریعا به مشکل ایجاد شده رسیدگی شود تا تجهیزاتی که توسط سیستم یو پی اس محافظت می شوند دچار اختلال نگردند .
بیشتر این سیستم ها همچنین یک پانل نمایشگر در قسمت جلوی خود قرار دارند که با این چراغ های ال ای دی در ارتباط هستند . در صورتی که هرگونه مشکلی ایجاد شود با مراجعه به این صفحه ی نمایشگر به طور تخصصی تر می توانید از مشکل ایجاد شده اطلاع حاصل نمایید .

7 علت خرابی یو پی اس


بهترین راه برای پیشگیری از خراب شدن UPS این است که دو بار در سال پروسه نگهداری از آن را انجام دهید. توجه کنید که تشخیص و رفع مشکلات بالقوه یو پی اس قبل از وقوع خرابی بسیار کم هزینه تر و بهتر خواهد بود. در ادامه 7 دلیل رایج در خرابی یو پی اس را که می‌تواند به عنوان چک لیست نگهداری UPS در نظر گرفته شود

1. باتری UPS

2. خازن UPS

3. فن UPS

4. فیلتر UPS

5. اتصالات UPS

6. پاور و منبع تغذیه UPS

7. Contactors یا کلید خودکار قطع و وصل

 

شنیدن صدای بلند یا بیب در UPS

آلارم یو پی اس

UPS ها علاوه بر داشتن چراغ‌ها دارای آلارم صوتی هم هستند که به شما امکان تشخیص علت خرابی یو پی اس بدون نگاه کردن به UPS می‌دهد. مزیت سیستم صوتی هشدار UPS این است که با شنیدن صدا، یو پی اس را بررسی می‌کنید.

صداهای هشدار یو پی اس چه موقع شنیده می‌شود؟

  • برق شهری قطع شود و باتری UPS فعال شود.
  • وقتی برق شهر وصل شود.
  • خطا در UPS رخ دهد.
  • بارهای اتصال به UPS افزایش یابد.
  • شارژ باتری تمام شود.

 



:: بازدید از این مطلب : 119
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 22 مرداد 1402 | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد

cache01last1713480669